Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Pokušao je da pobegne Policiji Kosova prevozeći meso ilegalnim putevima, uhapšen je od strane granične jedinice za brze intervencije na ulazu u Leposavić

Priština, 06 jun 2023
U nastavku svakodnevnih aktivnosti na sprečavanju krijumčarenja i drugih međugraničnih krivičnih dela, Policija Kosova, tačnije Jedinica za Brze Intervencije Granične Policije DRK-Sever, tokom patroliranja u graničnom pojasu između Republike Kosova i Srbije, primetili su kombi Mercedes Sprinter bele boje srpskih registarskih tablica, za koji se sumnjalo da koristi put koji nije dozvoljen za prelazak granice.
Policijska patrola je pokušala da ga zaustavi tako što je uključila rotaciju i trepćuće svetlo, ali se on nije zaustavio i pokušao je da pobegne policiji.
Nakon aktivnih operativnih radnji, policija je uspela da zaustavi sumnjivo vozilo na ulazu u Leposavić, a prilikom kontrole identifikovan je i vozač sumnjivog vozila, muškarac/s sa inicijalima R.K. (1973).
Uvidom je utvrđeno da je vozilom (kombi) prevezeno preko 3.700 kilograma raznog mesa, u vrednosti od preko 20.000 evra za koje ne postoji dokument o poreklu robe.
Vozilo je odvezeno u pratnji i predato graničnim organima u Leposaviću radi daljeg postupanja.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje