Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE
Priština, 05 jun 2023
Policija Kosova, Regionalna Direkcija Policije u Mitrovici Sever radi sa posvećenošću na čuvanju reda i bezbednosti za građane svih zajednica bez razlike.
U tom obimu je u protekla dva dana, na osnovu prijava građana, Policija Kosova obrađivala dva odvojena slučaja u kojima su regionalni istražnici Mitrovice Sever preduzeli stručne radnje i u saradnji sa pravosudnim organima rešavali krivična dela.
U prvom slučaju, nakon prijave od strane žalioca (ž/k/s) u policijskoj stanici dana 03.06.2023, Policija Kosova, konkretno regionalni istražnici iz policijske stanice Mitrovica Sever, preduzeli su policijske akcije i u konsultaciji sa tužiocem pokrenuti su slučajevi za „nepoštovanje sudksih naloga” i danas krivično delo „laka telesna povreda” po Krivičnom zakoniku RKS-a.
Dok je u drugom slučaju, dana 04.06.2023, nakon primljenog poziva da postoji porodični problem u selu Leposavić, Policija Kosova je reagovala na slučaj i preduzela neophodne pravne radnje za tretiranje i adresiranje dotičnog slučaja. Tokom obrade slučaja utvrđeno je da su dva lica-braća (m/k/s) učestvovala u slučaju (tuče) zadobili telesne povrede i ukazana im je medicinska pomoć.
U koordinaciji sa dežurnim tužiocem, nadležne policijske jedinice su jednu od učešanih osoba uputile u pritvor, a slučaj je pokrenut “laka telesna povreda” do drugih odluka pravosudnih organa.
Svi građani, bez obzira na zajednicu, treba da računaju na rad i podršku Policije Kosova i mi smo tu da pružimo sigurnost koja im je potrebna za razvoj mirnog života bez brige i u harmoniji jedni sa drugima
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje