Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

KOMUNIKATË PËR MEDIA - s

Policija Kosova uhapsila dve osobe osumnjičene za „davanje mita” i „zloupotrebu službene dužnosti”

Priština, 27 april 2023
Policija Kosova je u saradnji sa Osnovnim Tužilaštvom – Gnjilane, nekoliko meseci zaredom preduzimala istražne/operativne radnje, pri čemu su pribavljeni dokazi da su dve osumnjičene osobe počinile krivična dela ‘davanje mita’ i ‘ zloupotreba položaja’ ili službenih ovlašćenja’, nezakonito su registrovali jednog od osumnjičenih kao državljanina Republike Kosova.
Nakon intenzivnog istražnog rada jedinice Direkcije za Istragu Privrednog Kriminala i Korupcije (DIPKK) – Gnjilane, otkriveno je da je osumnjičeni muškarac sa inicijalima A. R., rođen 1978 godine, državljanin Severne Makedonije, u zamenu za njegovo registrovanje kao državljanina Republike Kosova u opštini Vitina, uplatio iznos od 10.000,00 (deset hiljada evra) preko drugog osumnjičenog za kojim policija traga, radi registrovanja u elektronskom sistemu civilnog statusa, i na takav način isti je opremljen sa ličnim dokumentima kao što su: ekstrakt, izvod rođenja i lična karta od strane osumnjičenog muškarca kosovskog državljanstva sa inicijalima M.D. rođen 1962 godine.
U vezi sa slučajem, obavljen je razgovor sa identifikovanim osumnjičenima, gde je protiv prvog osumnjičenog pokrenut slučaj ‘davanje mita’, kao i oduzeta mu je lična karta Republike Kosova i poništena registracija od strane Uprave za Administraciju/Civilni Sektor.
Protiv drugog osumnjičenog, koji je izvršio nezakonito registrovanja prvog osumnjičenog, pokrenut je predmet „zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja” i nakon odluke nadležnog tužioca o zadržavanju obojici je određeno zadržavanje do 48 sati.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje