Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Policija Kosova razjašniava objave na medijima o razbijanju prozora na pojedinim lokalima na severu zemlje

Priština, 19 decembar 2022
Dana 19.12.2022, oko 02:20 časova, tokom noći, na severnom delu Mitrovice, tačnije u blizini raskrsnice Tehničke škole prijavljena je eksplozija dezorijentisane bombe (šok bombe). Usled ove eksplozije prijavljeno je da je polomljeno nekoliko prozora na četiri lokala (objekta), od kojih se u dva ne odvija biznis.
Prema prvim informacijama, sumnja se da bi eksplozija mogla biti krivično delo organizovanih kriminalnih struktura i nastavak napora da se podignu tenzije i destabilizuje situacija, u cilju širenja osećaja nesigurnosti i straha.
Policija Kosova sa svojim jedinicama, uključujući i jedinicu za borbu protiv terorizma, preduzima intenzivne radnje u istrazi ovog slučaja kako bi se identifikovali i priveli pravdi počinioci ovih krivičnih dela.
Propagandnim kampanjama političkih krugova i medija, uglavnom srpskih, poslednjih dana, Policija Kosova oštro se protivi, a od gradjana i medija uopšte, traži se da svaku osetljivu informaciju potvrde preko nadležnih organa, odnosno kancelarije za medije Policije Kosova, u cilju ispravnog informisanja i posedovanja tačnih informacija u realnom vremenu.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje