Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Granična Policija Kosova zaustavila je vozilo sa 700 litara motornog ulja prokrijumčarena iz Republike Severne Makedonije

Priština, 20 oktobar 2022
Policija Kosova, policijska jedinica Task Forca iz Regionalne Direkcije Granične Policije (RDGP) Istok, u sprovođenju mera za sprečavanje i suzbijanje nezakonitosti i krijumčarenja, pojačala je taktičke kontrole i terenske operacije.
Dana 20.10.2022 godine oko 15:00 časova primljena je informacija da se iz sela Tanuše-Republika Severna Makedonija kreće jedan beli kombi, bez registarskih tablica, za koje se sumnja za krijumčarenje robe i da će tu robu doneti u pravcu Vitine.
Jedinice Operativne Task Force (RDGP) Istok, nakon primanja ove informacije, preduzele su neophodne operativno-taktičke mere proverom puteva graničnog pojasa i sporednih puteva sela Vitina.
Angažovane policijske jedinice su u međuvremenu primile i druge relevantne informacije da je sumnjivi kombi koji je dovezao robu iz Severne Makedonije istu je istovario negde u selu Drobeš-Vitina, dok je roba koju je istovario kombi utovarena u drugo transportno vozilo WV Caddy crvene boje sa lokalnim tablicama i isti se kreće u pravcu puta Vitina – Gerlica.
Policija Kosova je tokom taktičke akcije uspela da u selu Sodovina, Opština Vitina, zaustavi pomenuto vozilo kojim je upravljao osumnjičeni sa inicijalima B.K, muškarac kosovskog državljanstva iz Uroševca.
Tokom kontrole u zaustavljenom vozilu bila su utovarena (70) pakovanja po (10) litara motornog ulja; ukupno (700) litara koji su prokrijumčareni iz Republike Severne Makedonije u Republiku Kosovo.
Slučaj se vodi od strane nadležnih za dalji sudski postupak.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje