Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Generalni Direktor Kosovske Policije g. Samedin Mehmeti, bio je domaćin sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država g. Džefri M. Hovenijerom

Priština 13. maj, 2022
Danas, 13.05.2022, Generalni Direktor Kosovske Policije g-din Samedin Mehmeti bio je domaćin sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Država na Kosovu, g-dinom Džefri M. Hovenijerom. Ovo je bio uvodni sastanak, prvi susret nedavno pristiglog američkog ambasadora u našoj zemlji i rukovodstva Kosovske Policije.
Na početku se g. Mehmeti zahvalio ambasadoru Hovenijeru na poseti Kosovskoj Policiji, on je istakao kontinuiranu saradnju između Ambasade SAD i KP. On je takođe poželeo dobrodošlicu ambasadoru i poželeo mu mnogo uspeha u obavljanju dužnosti šefa misije. G. Mehmeti se zahvalio poreskim obveznicima Sjedinjenih Država na stalnoj i nepokolebljivoj podršci Kosovskoj Policiji.
Ambasador Hovenijer je izrazio zahvalnost za ovaj sastanak i istakao značaj Kosovske Policije za javni mir, red i sprovođenje zakona, posebno u demokratiji zemlje. Ambasador se obavezao na kontinuiranu podršku i saradnju u cilju dalje profesionalizacije Kosovske Policije.
Sastanak je dodatno bio fokusiran na produbljivanje učešća građana sa posebnim fokusom na manjinske zajednice, unapređenje veština u operativnim oblastima, upravljanje promenama, ujedinjenje policije i ključnu ulogu koju policija ima u budućnosti Kosova.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje