Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Uhapšen osumnjičeni za trgovinu narkoticima

Priština, 5 Maj 2022
Policijski službenici iz Jedinice za Istragu Trgovine Narkoticima-Priština, posle prijema jedne informacije da se jedan osumnjičeni bavi kupo prodajom narkotičkih supstanci u manjim količinama i posle policijskog tretiranja ove informacije, uspeli su da identifikuju i zaustave osumnjičenog.
Identifikovanje i hapšenje osumnjičenog (B.G., godina rođenja 1995, muškarac, kosovar) je urađeno u saradnji izmedju istražitelja antidroge i policijskih službenika koji su angažovani na sprovodjenju Operativnog Plana “Bezbednost u školama i stop drogama u školama”. Osumnjičeni je uhapšen u blizini škole ‘Gjergj Fishta” u ulici ‘Ismail Dumoshi’ u Prištini.
Tokom pretresa, kod osummnjičenog je pronadjena jedna mala količina supstance za koju se sumnja da je narkotik-marihuana, 2320 (dve hiljade tri stotina i dvadeset) evra i jedan nož. Policija je zatražila od pravosudnih organ analog za pretres, i isti je policija sprovela i u kući osumnjičenog gde je pronašla i zaplenila:
• Jedno vatreno oružje AK-47 sa dva okvira i 50 metaka kalibra 7.62 mm,
• Jedno vatreno oružje “Bereta” sa jednim okvirom i 8 metaka kalibra 7.65 mm,
• Jedan sprej,
• Četrdeset i osam malih kesica (sumnja se da je marihuana) težine 39gr.,
• Jednu digitalnu vagu itd. (za više informacija vidi priloženu fotografiju).
Posle ispitivanja, osumničenom se iniciraju dva krivična dela: ‘Kupovina, posedovanje, distribucija i neovlašćena prodaja narkotika i psihotropskih i analognih supstanci’ i ‘Držanje u posed, kontrolu ili neovlašćeno posedovanje oružja. ‘
Rešenjem dežurnog tužioca, osumnjičeni se vodi na 48 časovno zadržavanje.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje