Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Granična policija sprečila slučaj pokušaja krijumčarenja, zaplenila preko 600 (šest stotina) kilograma nepreradjenog duvana

Priština, 06 maj 2022
Policija Kosova, odnosno Regionalna Granična Direkcija – Istok, sa policijskim patrolnim jedinicama za nadzor granice, u sprovodjenju mera za sprečavanje i borbu nezakonitosti i krijumčarenja, pojačala je taktičke i operativne kontrole na terenu.
Kao rezultat toga, dana 05.05.2022.godine u večernjim satima, na osnovu analize rizika i obaveštajnih informacija izvršenih od strane jedinica Granične policije, identifikovani su četiri (4) konja koja su ušla na teritoriju Republike Kosovo iz Republike Severne Makedonije, sumnja se ilegalnim putevima, koji su natovareni sa nepreradjenim duvanom.
Na osnovu obaveštajnih informacija, destinacija tovara zajedno sa životinjama-konjima bila je kuća osumnjičenog Z.N., u selu Lubište, opština Vitina, radi pretovara u jednom vozilu sa lokalnim registarskim tablicama.
Nakon konsultacija sa nadležnim tužiocem, pretresena je i nenaseljena kuća, i tom prilikom u jednoj od njenih prostorija pronadjena je znatna količina iste robe – nepreradjenog duvana. Ukupno je pronadjeno 34 džaka “rinfuz” nepreradjenog duvana preko 500 (petsto) kilograma i 94 (devedeset i četiri) pakovanja duvana (oko 1 kg), što čini oko 94 kg. ukupno.
Nakon preliminarnih istraga u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, oduzeta roba-duvan biće predata Carini Kosova, dok slučaj istražuje Regionalna Istražna Jedinica Granične Direkcije -Istok, a dalje odluke biće donete u konsultaciji sa nadležnim tužiocem.
Shiko Statistikat
Promovo postimin
336
16 komente
4 ndarje
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje