Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Na nekoliko graničnih prelaza koji povezuju Republiku Kosova sa Srbijom stvaraju se kolone i čekanja

Priština, 03 april 2022,
Policija Kosova u bezbedonosnom aspektu ocenjuje da je situacija mirna i stabilna, dok referišući se na održavanje izbora u Srbiji i organizovanje gradjana da na različite načine putuju u Srbiju na glasanje, na nekim graničnim tačkama koje povezuju Republiku Kosova sa Srbijom, stvorile su se kolone i čekanja.

Čekanja su se stvorila na izlazu iz Kosova ka pravcu Srbije na dva granična prelaza Jarinje i Brnjak, kao posledica povećanog prometa vozilima na dva granična prelaza i kao posledica usporenog rada srpskih vlasti za ulazak na samo jednoj traci kao i primeni procedure za nalepnice.

Policija Kosova je u ovoj oblasti predvidela mere i radnje Policije Kosova u cilju održavanja ustavnog poretka Republike Kosova, garantovanja opšte bezbednosti i povećanja kapaciteta policijskog osoblja na graničnim prelazima kako bi se omogućilo slobodno kretanje i granični promet.

Policija Kosova je posvećena obavljanju svojih dužnosti i ovlašćenja u skladu sa zakonskim i ustavnim ovlašćenjima, garantujući slobodno kretanje i opštu bezbednost u zemlji.

U prilogu su fotografije sa dva granična prelaza.

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje