Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Uhapšene dve osobe zbog pokušaja ubistva u Prištini

Priština, 14 mart 2022 – Sinoć oko 21:30 časova od strane policijskih jedinica stanice sever u Prištini, uhapšene su dve osobe osumnjičene za ubistvo u pokušaju i napad na službeno lice.
Slučaj se dogodio u ulici “Mentor Ratkoceri” u Prištini, gde je jedan od osumnjičenoh pokušao vozilom da udari policijske službenike (u civilu) koji su bili na dužnosti.
Policijski službenici iako su se predstavili da su policajci, nijedan od osumnjičenih nije poslušao njihova naredjenja, gde je jedan od njih je pucao na policajce ali na sreću nije uspeo da ih upuca.
S obzirom na to da su radnje osumnjičenog predstavljale direktnu pretnju i potencijalnu opasnost po njihov život, policijski službenici su nužno bili prinudjeni da upotrebe vatreno oružje kako bi neutralisali ovako opasne radnje osumnjičenog, kao i da istog stave pod kontrolu, gde su potom lišili slobode osumnjičena lica kao i zaplenili jedno oružje za koje se sumnja da je upotrebljeno u ovom slučaju.
Uprkos pucnjavi, nije bilo povredjenih iz vatrenog oružja.
Osumnjičeni:
M.R , muškarac, 23 godina, državljanin Republike Kosova,
I.R, muškarac, 21 godina, državljanin Republike Kosova, nakon hapšenja, po naredbi državnog tužioca poslati su u pritvor od 48 sati.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje