Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

OBAVEŠTAVA ZA ODRŽAVANJE PISMENOG TESTIRANJA

Na osnovu Zakona br. 04 / L-076, o Policiji Kosova, član 44, Administrativno uputstvo br. 01/2021 o Radnom odnosu u Policiji Kosova, član 15 Direkcija za osoblje Policije Kosova;
OBAVEŠTAVA ZA ODRŽAVANJE PISMENOG TESTIRANJA
1. Kandidati koji su ispunili kriterijume javnog konkursa objavljenog od 28 oktobra 2021 godine do 26 novembra 2021. godine za policijske službenike, pozivaju se za pismeno testiranje koji će se održati u Kosovskoj Akademiji za Javnu Bezbednost u Vučitrnu počev od
od 21 februara do 28 februara 2022.godine,
2. Kandidati sa objavljene liste moraju se javiti 90 minuta (sat i po) pre početka testiranja na mestu gde je predvidjeno održavanje pismenog testiranja, poštujući opšte mere za kontrolu, sprečavanje i borbu protiv pandemije COVID-a. -19.
3. Kandidati na dan polaganja pismenog testiranja moraju imati sa sobom i kao dokaz:
1. Zaštitnu masku
2. Potvrda o vakcinaciji sa najmanje dve doze vakcine ili jedna doza vakcine Janssen protiv Covida-19. Osobe sa lekarskim dokazom od lekara specijalista odgovarajuće oblasti da imaju protiv indikacije i da su oslobodjeni vakcinacije treba da prikažu RT-PCR test u roku od 48 sati ili potvrdu sa jednom dozom da nije starija od mesec dana.
3. Broj aplikacije (vidi na objavljenim listama),
4. Lična karta,
4. Kandidatima na dan pismenog testiranja nije dozvoljeno da imaju kod sebe mobilni telefoni, digitalni ručni sat, kameru, aparat, ručna tašna ili hemijsku olovku ili razne informativne tehnološke uredjaje.
5. Svaki pokušaj korišćenja ovih uredjaja i svaki pokušaj kopiranja, razmene informacija ili bilo koje druge komunikacije rezultiraće trenutnom diskvalifikacijom iz procesa testiranja.
6. Unapred vas obaveštavamo da zbog bezbednih razloga procesa svi kandidati biće podvrgati kontroli i zbog toga vam sugerišemo vam da ne ponesete sa sobom gore navedene zabranjene stvari.
7. Od trenutka početka pismenog testiranja ne sme da se napuštaju prostorije, osim uz dozvolu Komisije u neophodnim slučajevima i samo uz pratnju.
8. Tokom trajanja pismenog testiranja od strane Nadzornika sale bićete obavešteni o preostalom vremenu za pismeno testiranje kao npr. još 60 minuta, još 30 minuta, još 10 minuta ili čak dva minuta.
Šta treba da znate o pismenom testiranju:
– Pismeno testiranje se održava onlajn i sastoji se od 100 pitanja i dizajniran je za procenu kandidata iz oblasti opšteg znanja (40%), gramatike (30%) i matematike (30%).
– Kandidati na pismenom testiranju treba da označe/popune odgovor na pitanje postavljeno u četiri opcije a, b, c, d , od kojih je samo jedna tačan.
Potrebni minimalni rezultat za polaganje pismenog testiranja je 70% tačnih odgovora od testa.
– Pismeno testiranje traje 150 minuta (dva sata i trideset minuta) u vremenskom intervalu.
– Kandidati koji uspešno polažu pismeno testiranje (minimum 70%), stiču pravo na drugu fazu – fizičkog testiranja.
– Ukoliko kandidat ne položi ovu fazu pismenog testiranja, on/ona nema pravo da nastavi na ostale faze i nije dozvoljeno da ponavlja testiranje.
– Na prostoru Kosovske Akademije Javne Bezbednosti nema mesto za parkiranje vozila.
– O načinu popunjavanja pismenog testiranja imate Posebno Uputstvo.
– Svi kandidati, za eventualne nejasnoće u vezi sa ovim procesom, mogu se obratiti kancelariji za osoblje u Regionalnim Direkcijama Policije.
– Pažnja: od trenutka kada ulazite u objekat Kosovske Akademije za Javnu Bezbednost i tokom pismenog testiranja celo vreme ste pod nadzorom kamera.
Za svaku fazu testiranja, rezultati biće objavljeni na internet stranici Policije Kosova: www.kosovopolice.com
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje