Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Izazivanje opšte opasnosti Dodatne informacije iz incidenta u Babušu

Dana 07.02.2022, oko 17:40 časova, Regionalna policija Ferizaj primila je informaciju da je na magistralnom putu Ferizaj-Priština u dvoristu benzinske pumpe u selu Babuš, putničko vozilo lokalnih registarskih oznaka je zahvaćen plamenom. Usled toga jedna osoba je izgubila život u vozilu, dok je druga osoba koja se nalazila u marketu ove benzinske pumpe zadobila telesne povrede i upućena je na lečenje u Univerzitetski klinički centar u Prištini.
Regionalni istražni sektor iz Regionalne policijske uprave u Ferizaj, u koordinaciji i po ovlašćenju Osnovnog tužilaštva, odmah je započeo istragu u vezi sa ovim događajem.
Iz prvih istraznih postupaka, uviđaja lica mesta od strane regionalnih krim tehničara, prikupljanja obaveštenja od strane regionalnih istražitelja, video snimaka na terenu, sumnja se da je putničko vozilo koje je bilo u pokretu, čim je ušlo u prostor benzinske pumpe, zapalilo (iz srednjeg dela vozila), u još uvek nerazjašnjenim okolnostima i usled čega je vozač vozila (neidentifikovan) ostao mrtav, dok je lice inicijala A.I. (Ž/K) 21 god. povređeno odlepljenim metalnim delom sa vozila, koja je u tim trenucima radila u marketu ove benzinske pumpe.
Rešenjem glavnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Ferizaj, koji se nalazio na licu mesta, slučaj je kvalifikovan: „Izazivanje opšte opasnosti“ i karbonizovano telo zrtve je odveden za identifikaciju u Institutu za Sudsku Medicinu u Prištini, dok je vozilo je odvukla policija na egzaminaciju.
Na lice mesta izašla je i jedinica za deminiranje kosovske policije i Vatrogasni veštak.
Regionalna policija Ferizaj, u saradnji sa drugim jedinicama za istragu, od događaja kontinuirano radi na prikupljanju informacija, intervjuisanju ljudi radi otkrivanja slučaja.
Za dalje informacije do potpune identifikacije bezživotnog tela I okolnostima kako je došlo do slucaja, javnost će biti blagovremeno obaveštena.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje