Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

SAOPŠTENJE ZA MEDIJE

Priština 4 Februar 2022,
03.02.2022 u popodnevnim časovima, na graničnom prelazu Brnjak, iz pravca Srbije ka ulasku u Republiku Kosova, je došlo jedno vozilo u kojoj se nalazilo lice M.R. muškarac, srbin, zajedno sa jednim saputnikom.
Granični policajci, prema dužnostima i procedurama granične kontrole, zaustavili su to vozilo o započeli sa procedurama registrovanja i provere vozila i lica u tom vozilu.
Tokom sprovođenja policijskih zadataka, granični policajci su zatražili od lica (vozača) da parkira vozilo na parkingu da bi se nastavilo sa daljim policijskim procedurama, međutim vozač tokom parkiranja, vozilom se brzo udaljio u pravcu teritorije Srbije.
Imajuči u obzir integrisani granični prelaz kao zajednički granični prelaz i mogučnost brzog prelaza na teritoriji Srbije, policijski službenici nisu mogli da ga zaustave. U vezi ovog slučaja je pbavešten nadležni tužilac koji je preporučio da se inicira slučaj ometanja službenog lica na obavljanju dužnosti.
U cilju istrage ponašanja i radnji policijskih službenika, Policija Kosova po službenoj dužnosti je obavestila Policijski Inspektorat za dalje istrage i nadležnost.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje