Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Uhapšen osumnjičeni zbog prevare i lažnog predstavljanja

Priština, 25 januar 2022 – Policija regiona Prištine, odnosno Jedinica Opšte Istrage uhapsila je osumnjičenog za dela:
 Prevara, kao i
 Lažno predstavljanje.
Prema do sada potvrdjenim informcijama, osumnjičeni je koristeći osetljive okolnosti pojedinih predmeta u sudskim postupcima, pokušao da obmani oštećene i lažno se predstavljajući kao službeno lice i od njih tražio novčane usluge u zamenu za pomoć na sudskim parnicama.
Odmah po dobijanju ovih informacija, jedinica opšte istrage regiona Prištine, u koordinaciji sa Državnim Tužiocem, od dana 26.08.2021 sprovela je istražnje i druge operativne radnje koje su rezultovale identifikovanjem i hapšenjem osumnjičenog:
• B. Beqiri. 38 godina, muškarac, državljanin Republike Kosova.
Osumnjičeni je uhapšen zbog sumnje da je izvršio navedena krivična dela, nakon što ga je policija zaustavila dana 23.01.2022 godine, pri čemu su prilikom kontrole njegovog vozila pronadjene i oduzete različite kopije ličnih dokumenata za koje se sumnja da pripadaju oštećenima prevarom.
U medjuvremenu policija nastavlja sa istraživanjem slučaja, identifikovane su i intervjuisane neke od žrtava prevare i istovremeno ohrabruje sve one koji bi mogli biti žrtve ovakvih prevara da se jave najbližoj policijskoj stanici.
Osumnjičenom je rešenjem državnog tužioca odredjen pritvor, gde će mu se odrediti mera bezbednosti sa pritvorom od 30 dana, kao nastavak daljeg istražnog procesa.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje