Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Lansiranje Agende za Ravnopravnost Polova u Policiji Kosova i Pran Delovanja 2021-2023god., Jača napore za unapredjenje uloge žena u Policiji

Priština, dana 20 decembar 2021 god.,
Organizovano od strane Policije Kosova, danas 20.12.2021, u Prištini, održana je Konferencija “Agende za Ravnopravnost Polova u Policiji Kosova i Plana Delovanja 2021-2023god.,”,gde su učestvovali predstavnici medjunarodnih institucija, menadžmenta PK-a kao i ostali partneri.
Na ovoj konferenciji učesnika i javnosti sa govorom obratila se: Predsednica Republike Kosova, gdja. Vjosa Osmani, Premijer zemlje g. Albin Kurti, ministar MUP-a g.Xhelal Sveçla, generalni direktor Policije Kosova g. Samedin Mehmeti, šef misije OEBS-a na Kosovu, g. Michael Davenport i preko online platforme potpredsednica Medjunarodne Asociacije Žena Policajca (IAWP) gdja. Julia Jaeger.
Ovom prilikom je naglašena potreba i značaj povećanja zastupljenosti i angažovanja žena u sektoru bezbednosti i odgovornosti u njihovo unapredjenje u funkciji garantovanja opštih ljudskih prava i pružanja što efikasnijih i kvalitetnijih usluga za gradjanine bez razlike.
Domaćin ove konferencije generalni direktor Policije Kosova g.Samedin Mehmeti u njegovom govoru izmedju ostalih nadglasio je da ”Žene i devojke u Policiji Kosova sa svojim profesionalizmom dokazale su da su spremne da izvršenju odredjene dužnosti rukovodeći, menadžirajući u svim organizacionim nivoima u Policiji.
Ovo je prva Agenda za ravnopravnost polova u Policiji Kosova, ali neće biti zadnja zato što zajedno ćemo napredovati sa sigurnim koracima ka povećanju broja žena u sektoru bezbednosti”.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje