Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Diplomirala je 56-ta generacja policijskih kadeta Policije Kosova

Priština, 15 Oktobar 2021 god.,
Danas, 15 oktobra 2021 god., diplomirala je 56-ta generacija policijskih kadeta Policije Kosova. Na osnovu trenutnog stanja sa pandemijom COVID -19, diplomiranje izvršeno je u malim grupama u prostorijama akademije, organizovan od strane Direkcije za Osnovnu Obuku- Divizija za Obuku Policije Kosova.
Dogadjaju su prisustvovali ministar Unutrašnjih Poslova g. Xhelal Sveçla, generalni direktor Policije Kosova, g. Samedin Mehmeti i rukovodeće osoblje, koji su visoko procenili aktivnosti i diplomiranje 197 kadeta, sada kao mladji policajci koji su se pridružili Policiji Kosova. Ovo će biti velika pomoć za terenski rad kao i od istih zahtevano je posvećenost, posebno u ovo doba pandemije. S obzirom da PK-a ima dobar imidž medju gradjanima vi trebate da doprinesete da u buduće se poveća još nivo poverenja kod gradjanina. Mladim policajcima poželeli su zdravlje i uspeh na novom zadatku u službi gradjanina i zemlje.
Ovom prilikom 197 mladih policajca su dobili sertifikate i dali službenu zakletvu da će da sprovode Ustav i Zakone Republike Kosova, da će štititi suvrenitet i teritorijalnu integritet Republike Kosova, poražavajući profesionalizam i poštenje u interesu svih gradjanina Republike Kosova. Takodje zahvalnice su dodeljene za 11 policijskih kadeta u svostvu kapetana razreda i 20 policijskih kadeta za postignute visoke rezultate tokom obuke.
Od dana 18 oktobar 2021 god., mladi policajci će služiti u okviru Policije Kosova nastavljajući sa delom programa terenske obuke za mlade policajce u Policijskoj Stanici u roku od dve (2) godine pod nadzorom praktičkih/ terenskih instruktora Policije Kosova.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje