Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Objašnjenje za medije

Priština, 01 oktobar 2021 god.,
Policija Kosova (PK), u cilju pravilnog informisanja javnosti, ovim zvaničnim saopštenjem demantuje tendenciozno i neistinit članak Igora Simića objavljeno na njegovom društvenom računu u Facebook-u, pod naslovom – Primitivizam Kosovskih Specijalnih Jedinica na Brnjaku, koj članak kao takva spekulacija, nakon toga objavljen je i na srpskom portalu Kosovo – online.
U ovim člancima se spekuliše da su navodno specijalne jedinice (SOJ) PK -a, povodom izvršavanja smena na graničnom prelazu Brnjake, 30. septembra 2021. godine oko 23.30 časova, navodno namerno oštetile desetine privatnih vozila parkiranih na putu, prema slikama navodno da su pomenuta vozila ogrebana od strane službenika.
Dokazujući činjenicu da je Policija Kosova profesionalna i na sprovodjenu zakona, ponovo naglašavamo da se policijske radnje preduzimaju u skladu sa Ustavom Kosova i važećim zakonima i ne nasedaju na stalne provokacije, dezinformacije i lažne vesti usmerene na odredjene političke ciljeve.
Policija Kosova izvršila je zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i dokazano je da su takve informacije neistinite, jer policijske jedinice nisu uključene ni pod kojim okolnostima, pa su takvi članci spekulacije, neosnovani i politički orijentisani, u cilju destabilizacije situacije i okaljaju elitnih jedinica Policije Kosova.
Policija Kosova, uprkos takvim spekulacijama, nastaviće svoje zalaganje i posvećenost, u sprovodjenju zakona i ustava Republike Kosova, u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti u zemlji i za sve gradjane bez razlike.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje