Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Uhapšena su trojica osumnjičenih i identifikovana kriminalna grupa koja je izvršila desetine kradja na različitim lokacijama

Priština, 06 Juli 2021
Kao rezultat planiranja, koordinacije aktivnosti i zajedničkih policijskih istraga istražitelja iz regiona Prištine, Uroševca i Gnjilana, otkrivena je kriminalna grupa osumnjičenih lica koji su izvršili teške kradje u različitim regionima Kosova.
Ova kriminalna grupa izvršila je kradje na različitim lokacijama/objektima i za izvršenje kradja koristila je razna vozila i čvrste alate da silom otvore prostorije, gde su meta uglavnom bile kradja vrednih stvari kao što su: gotov novac, elektronski uredjaji, oružje, cigarete u prodavnicama i razne vredne stvari.
Po nalogu nadležnog suda u Uroševcu, primenjene su tajne mere nad osumnjičenima, koji su bili pod istragom i policijskim nadzorom, koji su osumnjičeni za učešće u desetine krivičnih dela kradje i teške kradje počinjene u različitim regionima i u ovom slučaju, uhapšene su tri (3) osumnjičene osobe.
Kao rezultat policijske istrage nakon izvršene kradje u jednom baru u Prištini, danas je sproveden operativni plan za suzbijanje i hapšenje osumnjičenih, gde je na parkingu stambene zgrade u ulici „C“u Prištini prvo uhapšen osumnjičeni (R.A.), dok su ostali osumnjičeni koji su učestvovali u kradju, uprkos jasnim naredjenjima da se zaustave, pobegli koristeći jedno vozilo tipa „Golf 5“.
Tokom bekstva osumnjičeni su udarili vozilom i ugrozili život policijskog službenika, gde je za to, po nalogu tužioca, pokrenut slučaj „Ubistvo u pokušaju“, dok su tokom bekstva osumnjičeni napustili automobil na ulici. Napušteni automobil je zaplenjen zajedno sa nekoliko dokaza pronadjenim u vozilu za koje se sumnja da su ukradeni predmeti.
Nakon niz istražnih radnji, u cilju hapšenja osumnjičenih i obezbedjivanja dokaza u dogovoru sa državnim tužiocem i po nalogu nadležnog suda, nastavljene su istrage gde su izvršeni četiri pretresa na različitim lokacijama u Prištini, što je rezultiralo i sa hapšenjem dvojice ( 2) drugih osumnjičenih (A. Sh.) i (Q.K).
U svojstvu materijalnih dokaza zaplenjeni su: 58 grafičkih kartica, gotov novac, patike, kao i neki elektronski uredjaji i dragocene stvari za koje se sumnja da su ukradene.
Istražna grupa je u procesu prikupljanja i analize dokaza u vezi sa slučajevima za koje se sumnja da ih je počinila ova kriminalna grupa, kao i da intenzivno radi na identifikaciji i hapšenju ostalih mogućih osumnjičenih.
Policija Kosova ostaje posvećena na izvršavanju svojih zakonskih dužnosti i ovlašćenja, kako bi zagarantovala sigurno i bezbedno okruženje za sve i privede pred pravdom lica umešana u kriminalnim aktivnostima.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje