Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Saobračajni udes sa fatalnim posledicama

14: 06.2021 oko 20:07 u selu Stagovë iz Kačanika dogodila se saobraćajna nezgoda, uključujući civilno putničko vozilo, kojim je upravljao L.D. (M / K / A) 51 godina i pešak S.M. (Ž / K / A) 5 godina. Vozač vozila je policajac, koji je u trenutku nezgode bio je van službe.
Do saobraćajne nezgode sumnja se da je došlo kada je putničko vozilo “Golf”, lokalnih registarskih oznaka kretao iz pravca naselja „Daši“ u smeru autoputa, u ulici „Ekrem Gudaći“ u selo Stagova, dok se pešak kretao sa desne strane na levu stranu ovog puta, gde ga je u tom trenutku, prednjim delom, udarilo vozilo Golf, gde mu je naneo teške telesne povrede. Vozač vozila poslao je povređenog pešaka u Centar za Porodičnu Medicinu – Kačanik. Nakon pružanja prve pomoći tamo, ona se šalje na dalje lečenje u Univerzitetski klinički centar u Prištini.
Danas, 29.06.2021, u 05:37, Univerzitetski Klinički Centar u Prištini obavestio nas je da je pešak S. M. koji je bio na lečenju u jedinici intenzivne nege, kao rezultat teških telesnih povreda u ovoj nesreći, je preminuo.
Na dan udesa odmah je obavešten Kosovski Policijski Inspektorat koji je preporučio privremenu suspenziju policajca koji je učestvovao u ovoj nesreći, dok je odlukom državnog tužioca iz Osnovnog Tužilaštva – Ferizaj, isti je zadržan 48 sati , da bi se tada prešlo na redovnu proceduru.
Danas, odlukom tužioca slučaja, mrtvo telo se šalje Institutu za sudsku medicinu u Prištini. Slučaj je pod daljom istragom.
Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje