Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Dvadeset i jedna (21) godišnjica našla je Policiju Kosova sa dvadeset i jednim (21) “Herojem Kosova“, palim tokom vršenja dužnosti

Priština, 4 septembar 2020 godine

Policija Kosova (PK) dana  04 septembar 2020 godine u Generalnoj Direkciji Policije Kosova obeležavala je 21 godišnjicu svog osnivanja, koja je 06 septembra 1999 godine osnovana kao jedna od prvih institucija na Kosovu.

Policija Kosova sa jednom svečanom ceremonijom održanoj u skladu sa predvidjenim standardima prilagodjanjem trenutnoj situaciji stvorene od strane pandemije, obleležava 21 godišnjicu svog osnivanja, de su bili prisutni Predstavnici Presidencije Republike Kosova g.. Bashkim Smakaj, Ministar Unutrašnjih Poslova g.Agim Veliu, Generalni Direktor Policije Kosova g. Rashit Qalaj, Ambasador  OSCE-a g. Jan Braathu  i gdja. Kimberly iz Američkog ICITAP-a, koji su se obratili prisutnima uz govor.

Takodje prisutni su bili i porodica palih policijskih službenika tokom vršenja dužnosti koji povodom 21 godišnjice Policije Kosova, Presednik Republike Kosova dekorisao sa ordenim “Heroj Kosova 19 policijskih službenika palih na vršenju dužnosti ”.

U redovima Policije Kosova su 21 policijekih službenika palih dokom izvršenja dužnosti, koji nisu štedili ni svoj život da bih sačuvali ed i javni mir i spečavali kriminal, koji su dekorisani sa ordenom “Heroj Kosova”.

Policija Kosova nastaviće svoje putovanje na izvršenju svojih dužnosti i odgovornosti služeći svojim gradjanima i zemlji.

U pilogu pronadjite i govor Generalnog Direktora PK-a i video link ceremonije
https://www.facebook.com/KosovoPolice/videos/650317545596281/

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje