Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Američki Ambasador g. Philip S. Kosnett posetio je Policiju Kosova

 

Priština, 07 Februara 2019

Danas u prostorima Generalne Direkcije PK-a, Generalni Direktor Policije Kosova (PK-a), g.Rašit Qalaj je dočekao na službenom sastanku Američkog ambasadora g.Philip S. Kosnett, koji je bio u pratnji službenika Američkog ICITAP-a.

Direktor QALAJ se obratio posebnom zahvalnošću Američkom ambasadoru g. Kosnett o poseti i kontiruiranu podršku koju su SAD učinile i nastavljaju učiniti Policiji Kosova, ujedno je obavestio prisutne da Policija Kosova ostaje posvećena na sprovodjenju svojih zakonskih zadataka i obaveza prema gradjanima bez razlike, za dobrobit bezbednosti i reda u Republici Kosova.

Tema diskusije ovog sastanka bila je opšta bezbednost na Kosovu, borba protiv svih vrsta kriminala, povečanje i jačanje integriteta i policijskih kapaciteta, nastavak saradnje sa svim rlevantnim domačim i medjunarodnim institucijama kao i težnja za učlanjivanje PK-a u medjunarodnim organizacijama. diskutimi e këtij takimi ishin siguria e përgjithshme në Kosovë, lufta kundër të gjitha llojeve të krimit, ngritja dhe forcimi i integritetit dhe kapaciteteve policore, vazhdimi i bashkëpunimit me të gjitha institucionet relevante vendore dhe ndërkombëtare, si dhe synimi drejt anëtarësimit të PK-së në organizata ndërkombëtare.

Ambasador Kosnett je pohvalio napore i doprinos KP-a za sigurnost svih gradjana i bio je ohrabren politikom Kosovske Policije za uključivanje i pošten i jednak tretman svih etničkih grupa.
Ambasador Kosnett je potvrdio kontinuiranu podršku ambasade SAD Kosovskoj policiji, posebno u vezi jačanja vladavine prava na Kosovu.

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje