Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Uhapšene su dve osobe osumnjičene za kradju

Peć, 20 jul 2018

Dana 19.07.2018 oko 15:30 časova  policija bila je obaveštena o slučaju u trgovačkom centar u Peć. Policija odmah je odgovorila slučaju osumnjičenog za kradju i kada su stigli na mestu dogadjaja naišli su u vozilo  ‘Audi A3’ plave boje sa domaćim registarskim tablicama.

Policija je dala znak da se zaustavi, ali osumnjičeni nisu se zaustavili i udarili su policijsko vozilo dok su ugrožavali policijske službenike.
Policijske patrole odmah su krenuli u potrazi osumnjičenih osoba i tokom njihovog hapšenja osumnjičeni su fizički napali policijske službenike kojima su naneli telesne povrede.

Policija Kosova, odnosno policijska stanica u Peć, u cilju podizanja bezbednosti u zoni odgovornosti, nastavlja sa dodatnim aktivnostima u sprovodjenju zakona u otkrivanju krivičnih dela svih oblasti, kradja, teških kradja, ometanja i hapšenje izvršilaca raznih krivičnih dela, promenjujući ovlašćenja i nadležnosti prema zakonu. 

U okviru ovih ovlašćenja i nadležnosti, od strane Jedinice Istraga u policijskoj stanici u Peć, u saradnji sa drugim radnim jedinicama i u saradnji sa gradjanima zone, tokom dugog i neprestanog operativno-istražnog rada, došao je da uhapsi jednu grupu osumnjičenih koji su izvršili kradju dragocenih stvari u nekoliko trgovačkim centrima u regionu Peći i u drugim gradovima Republike Kosova.

Policija Kosova nakon što je identifikovala osumnjičene jedne grupe koja deluje u celom teritorijom Republike Kosova stigla je da uhapsi dve (2) osobe od ove grupe.

1. G.H. 1993 m/k/a  selo Kišna Reka Glogovac
2. E.K. 1993 m/k/a  Priština

                U vezi sa ovim slučajem je obavešten državni Tužilac i sve policijske radnje u terenu su preduzete u skladu sa njim.

               Policija Kosova apelira gradjanine da u slučaju parkiranja vozila u trgovačkim centarima da imaju dodatnu opreznost za čuvanje dragocenih stvari u bezbednim mestima i ne izložbenih.

Policija Kosova zahvaljuje sve gradjane ove zone koji su saradjivali i pomogli policiju bez ustručavanja u prijavljivanju negativnih krivičnih pojava u našem društvu, jer samo na taj način možemo i treba da stvorimo sigurno i mirno okruženje za sve gradjanine u opštini Peći i regionu uopšte. 

Stoga, pozivamo sve gradjane da saradjuju u budućnosti sa državnom policijom Kosova.
 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje