Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Policija Kosova zahteva opreznost i povećanu pažnju u saobraćaju

Priština, 09 Juli 2018

Pozivajuči se na aktualnoj situaciji u drumskom saobraćaju, a naročito dva zadnja udesa tokom vikenda, gde su kao posledica nažalost izgubile živote (6) osobe, kao i pozivajuči se na veliki broj zahteva od raznih medija za informacije ili izjave u vezi ove teme, obaveštavamo vas:

Policija Kosova u cilju povečavanja bezbednosti u drumskom saobraćaju, povečavanja svesti za pojačanu pažnju  za sve učesnike u saobračaju, u kontinuitetu preduzima policijske aktivnosti koje doprinose podizanju nivoa bezbednosti u saobraćaju.

Iako tokom ovih prvih 6 meseci je evidentiran pad smrtnih udesa za (-19.61%), dok pad u totalu udesa od (13.25%), uznemiravajuče i dalje ostaje gubitak i jednog života u saobraćaju.

Policija Kosova u cilju smanjenja udesa u totalu, a naročito onih sa smrtnim ishodom, u kontinuitetu zahteva i ujedno apeluje kod svih učesniak u saobraćaju, a naročito kod vozača da budu pažljivi i što oprezniji tokom vožnje poštujuči sva pravila i zakonske odredbe.

Zahteva se naročita pažnja tokom ovog vremenskog perioda kada imamo povečavanje drumskog prometa, a takodje i kiše koje mogu uticati u ograničenoj vidljivosti i promet na putevima može da otežava.

Policija Kosova sa svojim jedinicama nastavlja da monitoriše i menadžuje situaciju u drumskom saobraćaju na svim putevima zemlje i tamo gde učesnici ne poštuju saobraćajna pravila primnjuje kaznene zakonske mere, u cilju sprečavanja udesa uopšte a naročito onima sa smrtnim ishodom, koji predstavljaju uznemirenje za sve nas zbog gubitka ljudskih života.

Stoga da doprinesemo svi zajedno za veću bezbednost u saobraćaju, zato sa doprinosom svih nas postignućemo željeni rezultat.

U nastavku vam pokazujemo statistike uporedjivanja udesa na Kosovu za Januar-Jun 2017/2018 kao i videolink službene izjave:
https://youtu.be/QGKfCIsJpbg

Uporedjivanje udesa na Kosovu za Januar-Jun 2017/2018

 
S poštovanjem
Kancelarija za Informisanje PK-a
GDP-Priština 
 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje