Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

V. D. General Direktora Policije Kosova g. Naim Rexha, dočekao na službenom sastanku komandanta NATO baze u Napoli, Admirala g.James G.FOGGO i Generala KFOR-a g. Salvatore CUOCI

Priština, 26 Juni 2018
 
          V. D. Generalnog Direktora Policije Kosova g. Naim Rexha, (PK-a) pridružen njegovim visokim osobljem, danas 26 Juna dočekao na službenom sastanku komandanta NATO baze u Napoli, Admirala g.James G.FOGGO i Generala  KFOR-a  g.Salvatore CUOCI koji su takodje bili pridruženi jednom delegacijom KFOR-a.

 
Na sastanku koji je realizovan u prostorijama Generalne Direkcije PK-a, g. Naim Rexha početno je zahvalio admirala g. James G.FOGGO i generala Salvatore CUOCI za njihovu posetu i ujedno je ocenio sastanak ka veoma važan i dobrodošao od strane Policije Kosova.

U cilju što boljeg upoznavanja policijske organizacije, V.d. Direktor Rexha preko jedne sveobuhvatne prezentacije organizativne strukture i policijskog funkcionisanja, pred prisutnima je predstavio viziju, misiju, vrednosti i strateške objektive Policije Kosova, na ispunjavanju svojih zadataka i zakonskih obaveza u dobrobit bezbednosti i javnog reda u Republici Kosova.

Ujedno zvaničnici NATO-a i KFOR-a upoznati su da Policija Kosova poseduje profesionalne kapacitete i spremna je za pružanje bezbednosti, da se bori protiv organizovanog kriminala i medju graničnog kriminala. 

Naglašeno je da Policija Kosova ima dobru saradnju sa domaćim i medjunarodnim institucijama, sa autoritetima KFOR-a, saradnja koja je pokazala pozitivne rezultate u raznim  oblastima, uključujući i uspehe zajedničkim patroliranjima, uglavnom na graničnom pojasu.

V.D.Direktor Rexha povodom ovog sastanka prezentirao je angažovanje i neumoran  rad koji Policija Kosova u mnogim oblastima, a naročito u medjunoradne saradnje realizovane preko Direkcije za medjunarodnu saradnju iz oblasti sprovodjenja Zakona  (ILECU).
                                                                                       
Kao rezultat potrebe angažovanja, saradnje i učlanjivanje Policije Kosova na medjunarodnim mehanizmima, kao što je INTERPOL, V.d. direktor Rexha zatražio je od admirala g.James G.FOGGO i generala g. CUOCI, da podržavaju Policiju Kosova za njeno učlanjivanje, koji je jedan od primarnih ciljeva PK-a.

Sa druge strane admiral g.James G.FOGGO i general z. CUOCI, takodje su se zahvalili g. Rexha na toplom dočeku i ujedno su visoko ocenili rad Policije Kosova u celini, a naročito na dosadašnjoj  pokazanu saradnju sa medjunarodnim autoritetima, uključujući i KFOR.

                               Takodje od istih je potvrdjeno da će posvetiti važnost nastavku saradnje i podrške, u raznim oblastima iz zajedničkog interesa, uključujući i saradnju na regionalnom nivou obe institucije, a koje imaju zajedničke ciljeve za bezbednost zemlje i gradjana. 

Zajednički sastanak je završen realizovanom posetom Operativnog Centra Komuniciranja PK-a.
 
S poštovanjem
Kancelarija za Informisanje PK-a
GDP-Priština
 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje