Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Generalni Direktor Policije Kosova, g. Shpend MAXHUNI, dočekao u službenim sastanku generala KFOR-a, g. Salvatore CUOCI

 

Priština, 18 april 2018

Generalni Direktor Policije Kosova (PK-a) g.Shpend MAXHUNI, uz pratnju njegovog visokog osoblja i regionalnih direktora, danas 18 aprila 2018 je dočekao u službenim sastanku generala KFOR-a g. Salvatore CUOCI, takodje uz pratnju njegovog osoblja i regionalnim komandirima multietničke brigade KFOR-a.

U sastanku koji je sproveden u prostoriji Generalnog Direktora PK-a, g. Shpend MAXHUNI početno je zahvalio generala Salvatore CUOCI za posetu, i istovremeno je procenio sastanak kao mnogo važnim i dobrodošlim od strane Policije Kosova.

Direktor MAXHUNI preko jednog opšteg prezentiranja organizativne strukture i policijskog funkcionisanja, pred prisutnima je prezentirao stratešku viziju, misiju, vrednosti i objektive Policije Kosova, u ispunjavanje zadataka i zakonskih dužnosti, u dobit bezbednosti i reda u Republici Kosova.

Policija Kosova ima profesionalne kapacitete i spremna je da nudi bezbednost, da se bori protiv organizovanog kriminala, trans graničnog kriminala, kao i da blisko saradjuje sa svim relevantnim dokačim i medjunarodnim institucijama, u cilju daljeg unapredjenja zajedničke saradnje u oblast bezbednosti i u sprečavanju nasilnog terorizma i ekstremizma.

Naglašeno je da Policija Kosova ima dobru saradnju i sa autoritetima KFOR-a, saradnja koja je pokazala pozitivne rezultate u različitim oblastima, uključujući i zajedničke uspehe u patroliranju, uglavnom u graničnoj liniji.

Direktor MAXHUNI tokom ovog sastanka je predstavio i angažovanja i posvećeni rad što Policija Kosova obavlja u mnogim oblastima, posebno u sprovedenoj medjunaradnoj saradnji preko Direkcije za Medjunarodnu Saradnju u Oblast Sprovodjenja Zakona (ILECU).

Kao rezultat potrebe angažovanja, saradnje i uključenja Policije Kosova u medjunarodnim mehanizmima, kao što je INTERPL, direktor Maxhuni zahtevao je da general g. CUOCI, podržava Policiju Kosova da bude član, što je i primarni cilj PK-a.

Dok general g. CUOCI, takodje je zahvalio g. MAXHUNI za srdačan doček i istovremeno je visoko procenio opšti rad Policije Kosova, posebno u dosadašnjoj pokazanoj saradnji sa autoritetima KFOR-a.

Takodje i general g. CUOCI rekao je da će da se nasoji u nastavku saradnje i podrške, u različitim oblastima koji su u zajedničkim interesu, uključujući i saradnju u nivou regionalnih direktora obih institucija.

Takodje tokom sastanka obavezao se za medjusobnu saradnju i u budućnosti, uključujući i razmenu iskustva i terenskih obuka, u cilju daljeg unapredjenja obih institucija, koje imaju zajedničke ciljeve u obezbedjenju zemlje i gradjana.

Službeni sastanak se okončao sa jednom posetom Operativnog Komunikativnog Centra PK-a, gde je u toku trenutno zajednička vežba Policije Kosova, KFOR-a I drugih hitnih institucija, vežba koja se smatra veoma uspešna od strane direktora MAXHUANI i generala CUOCI.

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje