Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Kosovës z.Shpend Maxhuni mbajti një takim zyrtar me stafin menaxherial të Drejtorisë Rajonale të Prishtinës

Priština, 22 mart 2018

            U cilju realizovanja razvojnih planiranja  Strateških objektiva kao i, kao i što efikasnijeg menadžiranja policije, danas Generalni direktor Policije Kosova  (PK-a) g. Shpend Maxhuni  u okviru svoje agende održao je službeni sastanak  sa celokupnim menađeriijalnim osobljem  Regionalne Direkcije Priština (RDP-e),  uključujući regionalnog direktora  i sve komandire policijskih stanica u okviru ove direkcije.  

Tokom sastanka , od strane direktora  Maxhuni prisutni su obavešteni o angažovanjima, aktivnostima i o postignutim rezultatima  preko realizacije Strateških objektiva  Policije Kosova, koje proizilaze sa Strateškog Razvojnog Plana Policije a posebno su izražena  pitanja koja   u glavnom pripadaju Regionalnoj direkciji   Priština .  

Direktor Maxhuni  osim prezentiranja dosadašnjih postignuća koje rezultiraju  sa opadanjem trenda kriminala, pred policijskim službenicima predstavio je i izazove, probleme,  i slučaja sa kojima se suočava  Policija Kosova ,  i tom prilikom RDP- Priština, ali ujedno je naglasio,  da  PK-a  ima profesionalne kapacitete  i spremna je  da pruža bezbednost,  da se bori protiv organizovanog kriminala  kao i da sprečava  kriminalne slučajeve.   

 Na ovom  sastanku  posebnim naglaskom  od strane direktora Maxhuni  naglašena su   ključna pitanja a koja se odnose  sa bezbednošću gradjana, saradnju i sastancima sa zajednicom, bezbednosti saobraćaja, sprečavanje kriminalnih radnji kao što su kradje,  razbojništva,droge i td. Zahtevajući da se što vise  radi  i angažuje  da se stvori jedna mirna i bezbedna klima za gradjane, a koja doprinosi na opštu bezbednost zemlje.  

Iz Menadžmenta Regionalne Direkcije Prištine predstavljen je rad i angažovanje policijskog osoblja ovog regiona u dobrobit bezbednosti gradjana u njihovu zonu odgovornosti, gde za sve brige iz bezbednosnog pogleda koje imaju gradjani, službenici ovog regiona razmatraju ih prioritetom, efikasitetom i visokim profesionalizmom.

              Tokom ovog sastanka neizbežno su tretirane poteškoće sa kojima se suočavaju nekoliko stanice iz ove direkcije što se tiče logistike, infrastrukture, zbog činjenice da nekoliko radnih objekata i prostora koje se koriste iz policijskog osoblja ne ispunjavaju uslove za rad.  

            Sastanak je rezultirao sa obećanjem za dodatno angažovanje u pravcu ispunjavanja policijskih dužnosti i obaveze naspram gradjana zemlje.   

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje