Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Generalni Direktor Policije Kosova g.Shpend Maxhuni, dočekao je na službenom sastanku direktora Policije Republike Albanije g. Ardi Veliu i njegovo prateće osoblje

Priština , 12 mart  2018

           Generalni Direktor Policije Kosova (PK-a) g. Shpend Maxhuni, pridružen svojim visokim osobljem, danas 2.03.2018 dočekao je na službenom sastanku direktora Policije Republike Albanije  g. Ardi Veliu, takodje pridružen sa visokim policijskim službenicima države. 

Na sastanku koji je realizovan  u prostorijama Generalne Direkcije Policije PK-a, g. Shpend Maxhuni u početku  se zahvalio  g.Veliu na njegovu posetu  i ujedno je istom  čestitao njegov zadatak  na čelu  Policije Države.

Direktor  Maxhuni upoznao je prisutne  o angažovanjima,  aktivnostima i objektivima Policije Kosova,  kao i neprestanu posvećenost  na ispunjavanju zadataka i njene zakonske obaveze u dobrobit bezbednosti i javnog reda  u Republiku Kosova. 

            Policija  Kosova poseduje profesionalne kapacitete  i pripremljena je da pruža bezbednost i da se bori protiv organizovanog kriminala  kao i da usko saradjuje sa policijskim organizacijama  u cilju daljeg usavršavanja obostrane saradnje  iz oblasti bezbednosti  i sprečavanju nasilnog terorizma i ekstremizma .

Istaknuto je da Policija Kosova ima odličnu saradnju sa policijskim autoritetima Albanije , ova  saradnja koja je pokazala pozitivne rezultate  iz raznih oblasti  uključujući i uspehe na zajednička policijska patroliranju.   

 Direktor Policije Albanije  g.Veliu zahvalio  je g.Maxhuni na srdačan doček  istovremeno visoko je  ocenio rad Policije Kosova u celini , a naročito  na dosadašnju pokazanu  saradnju   sa policijskim autoritetima Albanije.  

                               Takodje direktor  Veliu je potvrdio da će posvetiti pažnju nastavaku saradnje i podrške, iz  raznih oblati od zajedničkog policijskog interesa, uključujući i olakšavanje  graničnog prelaza.  

Tokom sastanka  obvezao se za dalju  medjusobnu saradnju,  uključujući i razmenu policijskih iskustava preko policijskih službenika, obuke iz raznih oblasti u cilju daljeg unapredjenja  obe policije,  a koje imaju zajedničke ciljeve za sprečavanje i borbu protiv kriminaliteta, uključujući i medjugranični kriminalitet.   

S poštovanjem 

Kancelarija za Informisanje PK-a                               

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje