Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Generalni Direktor Policije Kosova g.Shpend Maxhuni održao je službeni sastanak sa osobljem iz Uprave za istrage PK-a

Priština, 5 januar 2018

            

          Danas u okviru agende  generalnog direktora  PK-a g. Shpend Maxhuni,  održan je   unutrašnji  sastanak sa službenicima  uprave  za istrage  i regionalnim jedinicama za istragu  krijumčaranja sa narkoticima.  

 

Tokom sastanka,  od strane direktora  Maxhuni  još jednom je istaknuta njegov zahtev  za maksimalno angažovanje  u borbi protiv krijumčaranja narkoticima,  kao i upoznati su o planiranjima,  angažovanjima  i aktivnosti koji se zahtevaju  prema ispunjavanju strateških objektiva  Policije Kosova,  koji proizilaze sa Strateškog Razvojnog Plana. 

 

Direktor  Maxhuni od svojih službenika je zahtevao  da imaju angažovanje i maksimalnu posvećenost  i odgovornost  od svih prisutnih  iz oblasti sprečavanja i operacionalnih planiranja,  korišćenjem svih  profesionalnih, tehničkih  i kadrovskih  kapaciteta ,  u borbi bez kompromisa  protiv  organizovanog kriminala  a naročito  protiv trgovine  narkoticima   kao jedn fenomen od visokog rizika  za gradjane zemlje.  

 

U tom kontekstu je potvrdjena potreba  saradnje sa  svim odgovarajućim institucijama   u cilju  preuzimanja odgovornosti  i potrebne mere  u borbi protiv ove pojave.    

 

Takodje je zahtevano  da plan   “stop drogama u školama  ” da se nastavlja sa implementacijom  i da se rigorozno  potpuno ažurira ,  u cilju sprečavanja  svih mogućih ilegalnih aktivnosti  , u ambijentima pored škola  i na  području  svih škola na teritoriji zemlje.  

          Menadžment  Policije Kosova  je posvećen  na ispunjavanju svojih zakonskih obaveza i zadataka  na dobrobit  bezbednosti i reda  u Republiku Kosova stoga je g.   Maxhuni zatražio je od svih  da imaju jedno veće angažovanje u borbi  protiv svih kriminalnih delatnosti.  

Policija Kosova je posvećena na realizaciji  svojih zakonskih zadataka i odgovornosti , uključujući svoja profesionalna  angažovanja   u  cilju pružanja bezbednosti i sprečavanju kriminalnih slučaja ,  kao i pravedno obaveštavanje javnosti .  

 

S poštovanjem 

       Kancelarija za Informisanje i Odnose sa Javnošću   

                                     Generalni Direktor Policije    

                                     Ulica ,,Luan Haradinaj” Priština

                      Tel: 038 5080 1243, 038 5080 1237 & 038 5080 1462

                                   Email: [email protected]

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje