Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Policija Kosova sprovela širu policijsku operaciju na nivou zemlje

Priština, 04 novembar  2016

Policija Kosova, konkretno Direkcija za Trgovinu Ljudskih Bića, asistirana i podržana i od strane regionalnih policijskih jedinica 03.11.2016 sprovela je kodiranu operativnu operaciju “NËNTORI”, koja je imala za cilj identifikaciju mogučih žrtava trgovine ljudskim bićem. 

           Vredi istaći da je ovaj plan sproveden u saradnji sa ostalim dotićnim institucijama koji je obuhvatio celu teritoriju zemlje.  

  Tokom sporvodjenja plana od strane policijskih jedinica kontrolisani su 32 lokala, koji osim obvaljanja legalnih delatnosti, sumnjalo se o mogučnosti upotrebe istih za trgovinu ljudima. 

          Šest od ovih lokala su zatvoreni od strane opštinskih inspektora zbog nedostatka odgovarajuće dokumentacije i počele su zakonske procedure. 

Tom prilikom uhapšene su dve osobe, pod osnovanom sumnjom da su izvršili krivično delo “ilegalno posedovanje oružja” i “ ometanje obavljanja službene dužnosti”.

Takodje zaplenjen je jedan pištolj sa devet komada metaka i dva noža. 

  Tokom sprovodjenja operacije u lokalima koji su kontrolisani takodje su legitimisane i 185 žena, većina strane državljanke, iz Albanije, Srbije, Crne Gore i Makedonije.   

           Istima je zalenjena odgovarajuća dokumentacija i savetovani su da se pojave u Direkciji za Migraciju i Strance u okviru Policije Kosova.   

          Policija Kosova ostaje posvečena u borbi protiv kriminala, održavanju javnog reda i bezbednosti.  

U nastavku imate video link jednog dela policijske operacije: 

https://www.facebook.com/KosovoPoliceZIMP/

https://www.youtube.com/watch?v=_-Brai8cmj8&feature=share

S poštovanjem,

Kancelarija za Informisanje PK-a

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje