Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

ZAJEDNIČKO SAOPŠTENJE IZ KANCELARIJE GLAVNOG DRŽAVNOG TUŽIOCA I POLICIJE KOSOVA

Na dva odvojena slučaja uhapšene su sedam osumnjičene osobe za krivična dela “ Prevare”,”Organizovanje piramidalnih šema i nelegalno kockanje ” i “Skidanje ili oštećenje službenih pečata ili oznaka.
Priština , 22 juli 2015

Kancelarija Glvnog Državnog Tužioca i Policija Kosova, na osnovu njenih nadležnosti , zadaci i odgovornosti koje proizilaze iz važeći zakona i zakona o Policiji, , kao i implementiranje planova i policijskih strategija u funkciji borbe protiv negativnih pojava i raznih krivičnih dela koje ugrožavaju red , zakona kao i oštećuju imidž našeg društva , preduzela nekoliko istražnih operacionalnih radnji , takodje su rezultirale i sa hapšenjem nekoliko osumnjićenih lica.

Slućaj : 1).
Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupciju u okviru Policije Kosova , pod osnovanom sumnjom da je počinio krivično delo ”Prevaru” uhapsila je jednu (1) osumnjićenu osobu muškarac Albanac ( vlasnik jedne kompanije ) koji u saradnji sa nekoliko opertora (Tour-Operator) u Švajcarsku, Nemačku i na Kosovo , prevarili su avionskim -kartama naše sunarodnike sa boravkom u Švajcarsku i Nemačku.
Prevara je izvršena preko takozvanom “Call-Center” (pozivi i poruke ) nudivši im ponude jeftine (karte ) letenja. Vrednost prevare iz svih prevarenih kompania sumnja se da je preko petsto hiljade (500.000) €uro.

Slučaj : 2).
Dana 15.07.2015, Osnovno Tužilaštvo u Uroševac , Direkcija za istragu privrednog kriminala i korupciju podržana i od Regionalne Direkcije Policije Uroševac, u saradnju sa Opštinskim inspektorima PAK-va, kao i Carinski Oficiri, su izvršili operativni plan ,, Igre Sreće” i tom prilikom su pretreseni (14) lokala igara na sreći i tom prilikom je rezultiralo samo sa dva ( 2 ) od pretresenih lokala su ispunili uslove i za nastavak rada , dok dvanajst ( 12 ) ostalih su zatvoreni od strane inspektora PAK-va.
Tokom realizacije ovog plana su zaplenjeni deset (10) aparata igara na sreću i tri (3) kućište igara “Keno”.
Policija u saradnju sa Državnim Tužiocem Osnovnog Tužilaštva u Uroševac, , nakon preduzimanja gore pomenutih mera nastavili su sa istragom i proverom koliko se ispotšuje mera zatvaranja lokala igara na sreću od strane menadžera ovih privrednih subjekata.
Tokom provere primećeno je da pet ( 5 ) od dvanajst zatvorenih lokala su otvoreni u suprotnosti Zakonom od strane svojih vlasnika.
Kao ishod istrage 21.07.2015, Policija Kosova nalogom nadležnog tužioca Osnovnog Tužilaštva u Uroševac je preduzela akciju gde su ponovo zatvorene sve otvorene tačke na nezakoniti način.

Pod osnovanom sumnjom da su počinili krivično delo “Organizovanje i piramidalnih šema i nelegalno kockanje” i “Uklanjanje ili oštećenje službenih pečata ili oznaka” su uhapšeni pet (5) menadžera ovih tačaka i rešenjem tužioca, istima je izričena mera držanja od četrdeset osam ( 48 ) sati.

Dodatna informacija:

Kao nastavak istrage zadnjeg slučaja, danas oko 13:00 sati, u Uroševac, Policija Kosova, nalogom tužioca Osnovnog Tužilaštva u Uroševa, je uhapsila još jednu osumnjičenu osobu, u svojstvu vlasnika jedne sportske kladionice, pošto je isti poslovao delatnost biznsa bez validne dokumentacije.

Ukupan broj uhapšenih je sedam (7) osumnjičene osobe, jedan u prvom slučaju i šest u drugom slučaju.

 

Opšte statistike: 2024-06-03
0
Nesreće sa fatalitetom
21
Nesreće sa povredjenima
31
Nesreće bez povredjenih
1521
Izrećene saobraćajne tikete
11
Hapšenja
03
Na zadržanje