Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

Dvioca osumnjicenih zaustavljeni na odrzavanje do 48 casova za napad prema sluzbenom licu dok se slucaj inicira u redovnoj proceduri prema jednom osumnjicenom za ometanje sluzbenog lica na izvrsavanje sluzbenog zdatka.

Pristina,, 09 maja 2014 – Saobracajne jedinice grada Pristina , u sastavu njihovog rada za zaustavljanje  prekrsajni dela na putnom saobracaju ka i sankcionisanje oni koji povrede saobracajni kod danas je izrekao jedan veliki broj admanistrivni mera prema povrediocima ovoga koda , medjuvremeno je u toku sprovogjenja policijski ovlascenja uhpsio je tri lica.

Tako oko 16:30 casova , u ul. “Ilaz Kodra” u Pristinu dok policija je bila na izricanju administrativni mera za uciunjene prekrsaje u saobracaju, vozac jednog vozila je izrazio znakove agresivnostii ne saradnje sa policijom otisao i dalje sa preduzimanjem  nasilni radnji i napad prema policiji.

U isto vreme ova agresivnost i ove nasilne radnje su podrzane i od strane putnika koji u tom trenutku je bio u vozilo.

Prirodno je da bih izvrsio ovlascenu duznost i policijsku nadleznost i da bih neutralisao ove agresivne postuake kao i eskaliranje dalje situacije policija je uhapsila;

  • S. Agolli, musko, 29 god., drzavljan Republike Kosova,
  • A. Veselaj, zensko, 21 god, drzavljanka Republike Kosova,

 

prema kojima dezurni tuzilac izvrsio meru policijskog uhapsenja od 48 casova za delo ,napad prema sluzbenom licu na izvrsavanju sluzbenog zdatka , koji posle su poslati u centru za zadrzavanje u Pristini za dalju istragu.

Dok slucaj se odvijaoi policija je postavila situaciju pod kontrolom na mesto dogadjaja  se pojavio i osumnjiceni;

  • K. Ternava, muskomashkull, 33 god, drzavljan Republike Kosova,

 

Koji je odbio da prizna da je fotograf jednog informativnog portala , sa njegovim postupcima u odredjenim okolnostima uticao i  ometao  policiju u punom obavljanju nadleznosti i policijski ovlascenja.

 

Prema istom , posle pocetne rasprave i specificni okolnosti sa preporukom dezurnog tuzioca na redovnoj proceduri je iniciran slucaj za ometanje sluzbenog lica na izvrsavanju sluzbenog zdatka.

Vredi da se iznosi cinjenica da su istom policija je pruzila mogucnost upotrebe zdrastvenih usluga ali on je odbiao smatrajuci kao ne potrbne.

Isti je oslobodjen od strane policije posle kompletiranja istraznog postupka i procedure.

Radi pravicnosti Policija Kosova jos jednom potvrdjuje visoku procenu vrlo dobrih odnosa sa svim domacim i medjunarodnim medijima istovrmeno smatara da se desavanja i odredjeni slucajeva ne utice nikako na relacijama i na zajednicki ugled policija-medije stavljajuci u ovaj fond isklucenost za ne korektno izvestavanje od strane medija.

Osiguravamo javno mjenje da u svim slucajevima kada se smatra da policijski postupci imaju mesto za popravljenje mi cemo izvrsiti korekciju sa tacnoscom ,u mogucim slucajevima tezih povreda ovlascena Direkcija razmatra policijske postuake kao i Policijski Inspektorjat bice na najvecem stepenu odgovornosti.

 

Statstikat e përgjithshme: 2024-06-03
0
Aksidentet Fatale
21
Aksidentet Me te Lenduar
31
Aksidentet Pa te Lenduar
1521
Tiketa Trafiku Te Shqiptuara
11
Arrestime
03
Ne Mbajtje