Policia e kosovës
Policija Kosova / Kosovo Police

TRI USPEŠNE OPERACIJE GRANIČNE POLICIUJE U DVA POSLEDNJA DANA

Priština, 14 mart 2014

 

Tokom dvaposlednja dana Granična Policija zabeležila je znatne uspehe  nasprečavanju i borbu protiv graničnog kriminala , gde osim otkrivanja  mnogihslulčaja  falsifikovanjadokumentacije   i krijumčaranja sa robama,  otkrivena su i dva slučaja    ‘krijumčaranjemigrantima’ i jedan slučaj   ‘krijumčaranje duvanom ’  sa velikim količinama  i uhapšene su 4 osumnjičena osobe.   

            Dana 12.3.2014.godine,  naMedjunarodnom Aerodrumu    “AdemJASHARI” u Prištini,  policijskislužbenici su uhapsili  četiri osobe podosnovanom sumnjom da su počinile krivično delo   ‘krijumčaranje sa migrantima ’.

Uhapšena lica su :

  • A. B.    m/alb/k
  • D. Sh. ž/alb/k
  • N. M. m/alb/k
  • L. Sh. ž/alb/k

 

Na osnovu poćetne policijske istrage sumnja se da osumnjičena lica sadauhapšena  od strane policije ,  sa ciljem materijalne dobiti  organizovali su dolazak jedne sedmo-članeturske porodice  na Kosovu, koji su dolazilii zaustavljeni od stane policije  aerodromaPrištine, , gde  njihov cilj nije bioboravak na Kosovu    nego korišćenjeKosova, kao tranzitne zemlje, sa ciljem odlaska u zemljma  Evropske Unije .   

Jedan od uhapšenih je radnik medjunarodnog Aerodroma   “Adem Jashari” u Prištini. Policijski istražitelji  ovlašćenjem odgovarajućeg Tužioca,  pokrenuli su slućaj    ‘krijumčaranje sa migrantima  i protiv osumnjičenih je odredjena merazadržavanja  za 48 sati.   

 

 

Drugi slučaj dogodiose  u graničnu prelaznu tačku   ‘BelaZemlja ’

 

  12.3.2014.godine, u 12:50.časova, na graničnojtačci   ‘Bela Zemlja’ na izlazu  Republike  Kosova,  za Republiku Srbiju,  policijski službenici su zaustavili jednovozilo  u kojoj su se nalazili osimvozaća  i tri ostala lica. Nakon kontrolei njihovog  saslušanja,  primečeno je da su ova lica platili znataniznos , sa ciljem odlaska  u  nekoj državi Evropske Unije  . Nakon konsultacije sa nadležnimtužiocem  otvoren je slučaj  ‘krijumčaranje sa migrantima’.

 

 

Krijumčaranje robama/ duvanom   

 

  13.3.2014, oko  23:30,časova, Granična Policija  Regiona  ‘Zapad ’ nakon organizovanjajednog taktičkog policijskog plana   na graničnom pojasu  (Zelena Linija ) sa Albanijom, tačnije u seloVrmica, uspeli su da odtkriju tri konja natovareni sa jednom znatnom količnom duvana,    koji su prolazili granicu preko  granične linije.  Količina zaplenjenog duvana   je  40 paketa cigareta,  mehaničko punojeni filteri   i 14 plastične kese  sa približnom merom od  10 kg, pakovani duvanu   (refuzu).

Zaplenjeniduvan predaće se  Carini Kosova unadležni postupak, dok tri (3) konja predaće se AVH   (Agenciji Hrane i Veterne ).

Konjisu bili uz pratnju  jedne osumnjićeneosobe,  koji u trenutku intervencije  policijskih službenika   , uspeo je da izbegne hapšenju  i pobegao je u pravcu teritorijeAlbanije.   Obaveštena je i graničnapolicija  albanije,  u vezi osumnjičene osobe  i u toku su kordiniranja aktivnosti,  u cilju hapšenja osumnjičene osbe.   

Svepolicijske radnje u vezi  ovogslučaja  su obavljene   uz ovlašćenje odgovarajućeg tužioca. 

 

 

 

 

Statstikat e përgjithshme: 2024-06-03
0
Aksidentet Fatale
21
Aksidentet Me te Lenduar
31
Aksidentet Pa te Lenduar
1521
Tiketa Trafiku Te Shqiptuara
11
Arrestime
03
Ne Mbajtje